fredag den 8. februar 2013

Det sku' vær' så godt...



PRESSEMEDDELELSE                         7.februar 2013


Sygedagpengeregler

- Regeringens bud på ændrede sygedagpengeregler er mildt sagt en skuffelse og langt fra acceptabel, siger formanden for Danmarks Populistiske Parti, Johnny Larsen.

Det er så tæt på et løftebrud, man overhovedet kan komme.

DPF gør opmærksom på, at regeringen med sine tiltag uddyber grøften mellem stærke og svage i samfundet, og hvad værre er, så bliver det endnu en underkendelse af læger, psykiatere og psykologer.

- Det er jo næsten injurierende, at hverken stat eller kommuner har tillid til andre behandlere, end dem der er hyret direkte ind af kommunerne. De behandlere, som har med de syge at gøre lades stadig mere og mere ude i kulden, siger Johnny Larsen.

Listen over sygdomme, der nu godkendes som langtidssygdomme er smart. Den rummer kun de sygdomme, hvor regeringen kan se en god chance for, at folk dør hurtigt, og ingen mulighed for alle de langtidssyge, som kan overleve deres sygdom.

Man kan med god ret spørge om ikke også depression og andre psykiske lidelser er livstruende. Depression kan uden behandling eller med yderligere pres føre til selvmord.

Danmarks Populistiske Folkeparti tager afstand til ændringerne og kalder dem makværk.

DPF havde hellere set en udiskriminerende ændring, hvor de direkte behandlere har det afgørende ord, og hvor der blev tilført flere midler til behandling så også depression og andre alvorlige psykiske lidelser kan behandles hurtigt og forsvarligt af uddannede behandlere.

- Denne ændring er en udpræget ommer, siger Johnny Larsen. Det har kun en ringe positiv effekt, at man kan være syg på kontanthjælpsniveau. Det er en ændring til det værre for de fleste, og til det bedre for få, en udpræget lappeløsning uden sigte på fremtiden, siger Johnny Larsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar